Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Framåt med Nykvarnscentern

På söndag får vår unga kommun möjligheten att välja ett eget fullmäktige för sjätte gången. För oss i Nykvarnscentern gäller devisen framåt sedan vi valde att lämna majoritetsarbete som vi tidigare deltog i.

Våra prioriterade frågor är följande:

• Göra allt för att skydda Yngerns rena vatten genom att verka för att det tänkta bostadsbyggandet vid Hökmossbadet/Älgbostad om möjligt stoppas.

• Öka personaltätheten i våra skolor och förskolor för att på så sätt behålla de topplaceringar som våra skolor haft de senaste åren och att minska gruppstorlekarna i våra förskolegrupper.

• Då vi står för gröna värden, arbeta för kommunen får en egen återvinningscentral.

• Påskynda och uppmuntra till byggandet av seniorbostäder, så att Nykvarnsbor inte tvingas lämna kommunen för att hitta lämplig bostad.

• På anläggningssidan ställer vi oss positiva till såväl simbassäng som konstfrusen isbana.

• Vi vill också rusta Ge järnet och göra det till det kulturcentrum som det var tänkt att bli när det köptes.

• Av största vikt är också att vår kommun har en levande landsbygd, detta kan fås genom bland annat bredbandsutbyggnad, vilket är nödvändigt för företagen i våra ytterdelar. Vi kommer också regionalt genom våra landstingspolitiker arbeta för en förbättrad kollektivtrafik i hela kommunen.

• Slutligen vill vi bidra till en fördjupad närdemokrati, där ingår inrättandet av en kultur- och fritidsnämnd, men framför allt avskaffa det demokratiska underskott som sedan länge råder där ett fåtal personer från de tre största partierna sitter på i princip samtliga ordinarieposter i nämnder och styrelser.

Börje Karlsson (C)

gruppledare

Lennart Ygstedt (C)

ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare