Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frågorna till #kandulova strömmar in – ta chansen du också

 
Kommunvalet 2018 Södertälje
Visa alla artiklar

”Kan du lova att vi får ett nytt motorområde för mc och gokart när Tuvängen försvinner?” Det är en av alla de frågor som LT-läsarna har ställt till sina politiker med hjälp av LT:s valtjänst #kandulova.

LT:s valtjänst #kandulova rivstartade på måndagen och redan finns 60-talet frågor på kandulova.se/lt. Det är frågor från LT:s läsare till kommunpolitikerna i Södertälje och Nykvarn och till landstingspolitikerna.

Frågorna rör alla möjliga ämnen: integration och cykelvägar, fusket på bostadsmarknaden och bänkar i Södertälje centrum, till exempel.

”Kan du lova att en F–9-skola börjar byggas i Enhörna under nästa mandatperiod?”, frågar en Enhörnabo. Signaturen Ewa undrar: ”Kan du lova att ta bort matlådorna till seniorer och i stället ordna trevliga matrum där flera kan samlas och äta tillsammans?”

Två partier har svarat på den senare frågan. Socialdemokraterna svarar nej. ”Jag kan inte lova att helt ta bort matlådorna. Däremot är det viktigt att förbättra och utveckla äldres mat”, skriver Boel Godner (S). Joakim Granberg (RP) önskar att han kunde lova, men svarar också nej. ”Jag med flera anser att det borde vara hemlagat på våra seniorboenden med eget kök och matsal”, skriver han och lovar att ”försöka påverka i denna riktning”.

Boel Godner har tidigare hyllat #kandulova.

– Det är jättebra att LT ger läsarna chans att ställa frågor. Vi uppskattar alla möjligheter att få kontakt med medborgarna, sade hon härom dagen.

Hittills har de allra flesta frågorna riktats till Södertäljes kommunpolitiker. När det gäller att svara har Realistpartiets Joakim Granberg varit mest aktiv så här i början, men svar finns på måndagseftermiddagen även från Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna och Liberalerna.

När det gäller Nykvarnsfrågorna finns än så länge svar endast från Centern och Miljöpartiet.

Frågor och svar finns att läsa på kandulova.se/lt – och det finns förstås plats för hur många undringar som helst. Gå in och ställ den fråga som du vill ha svar på!