Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Frågor och svar från SSK:s infomöte

Head coach Janne Karlsson och nye klubbdirektören Mats Pernhem delar på sportchefsrollen i SSK - i stället är det en ny målvakt som är prio ett. Det kom fram på SSK:s informationsmöte på onsdagen.

Sportchefsjakten är inte viktigast i SSK just nu. I stället tar tränaren Janne Karlsson (med det sportsliga ansvaret) och klubbdirektören Mats Pernhem (med koll på ekonomin) hand om den biten för tillfället.

Det framgick av onsdagens informationsmöte i Axa sports center, där Karlsson och Pernhem bland annat svarade på frågor om ...

... David Pastrnak:

– Vi vet inte än, om han kommer så blir det efter J-VM i så fall, men bollen ligger hos Boston. Han är ju deras spelare. Men kommer han så blir det en ren bonus för oss, han kommer att tillföra oss, det är ju en publikfavorit och en framför allt en jättebra hockeyspelare, säger Janne Karlsson.

– Vi hoppas ändå lite på att vi har lite tur att Pastrnak kan dyka upp. Vi har goda förhoppningar. Vi har kontakt med honom minst varannan dag, säger Mats Pernhem.

... nya utespelare eller inte:

– Ska vi in ta nåt så måste det vara nästintillidiotsäkert att han tillför oss, säger Janne Karlsson, som menade att man äntligen har fått en bra mental känsla i laget och att man inte vill förstöra den med att ta in nån som har ”lite records” och som ses som en frälsare.

– Det är mitt ansvar att se till vi har dom resurser som krävs för att fatta beslut, säger Mats Pernhem på frågan från en i publiken om det finns pengar till nya

spelare.

... den sparkade Färjestadspelaren Luciano Aquino:

- Inte aktuell (Karlsson).

... Anders Gozzi som ny sportchef:

-Han är inte aktuell, han har valt en civil karriär (Pernhem).

.. hur Mats Pernhem ser sig själv som klubbdirektör så här långt i SSK:

- Jag ser mig inte som någon Messias, jag vill lära känna verksamheten, jag tror att svaren finns inne i verksamheten.

... målvaktssituationen:

-Vi tittar efter en ny målvakt men vi kan inte bara rycka någon, nu lånar vi Linus Söderström och Robin Jensen men Djurgården (J20) kan ju ta tillbaka dem när som helst. (Karlsson)

... Filip Eriksson, J18-målvakten som varit med a-laget lite:

-Han är ung, han har storleken, han klarar sig väldigt bra på träningarna med oss. (Karlsson).

... att SSK valt vägen att behålla Janne Karlsson som tränare när det gick tungt och i stället göra sig av med spelare när andra lag gör tvärtom:

-Något annat har inte funnits på kartan. (Pernhem)

... SSK när Janne Karlsson kom till klubben:

- Det fanns ingen stomme, bara ett gäng vilsna själar som letade efter sin roll i laget. Vi har gjort fel som haft för många spelare, för många spelare som konkurrerade med varandra. Det fanns ingen trygghet. Det är först nu den infunnit sig. Och laget har börjat få några informella ledare. (Karlsson)

... om nyligen petade Francois Bouchard, en värvning som Janne Karlsson var delaktig i:

- Jag trodde stenhårt på honom, men jag har nästan gett honom för många chanser, jag erkänner, jag gjorde fel. (Karlsson)

... Robin Press framtid:

- Han försvinner nog, med tanke på att han är draftad av Chicago. Han har ju ställt till det för sig tidigare år, han har ju ställt till det för sig i höst också men han reder ut det på något sätt. (Karlsson)

... hur ett succélag ska vara:

-Det ska vara med en stark stomme men ett inte för bra lag, för då försvinner de bara, men tillräckligt bra för att vinna matcher. Lojala spelare som spelar enkelt. (Karlsson)

... SSK:s publiksiffror.

-Vi ligger strax under det som var förväntat. Vi ligger nog lite under än vad vi har trott. Vi har ett antal åtgärder som vi jobbar med för att få mer folk till matcherna. (Pernhem)

Nånting du kan berätta om?

-Nej, inte just nu. Men det är flera saker som vi jobbar med. (Pernhem)

... Kransen kommer tillbaka i klubbmärket eller om tröjfärgerna kommer att bytas? 

- Där har jag inga bra svar, där känner jag mig för ny för att svara på de frågorna, det är frågor jag får sätta mig in, jag vet att några utav de här sakerna har varit uppe till diskussion så att säga. Men jag har ingen status på det just nu. Det känns väl bara bra att folk är engagerade i dom frågorna så får vi väl se. (Pernhem)

... Pernhems bakgrund från näringslivet:

- Jag har varit vd i två omgångar, dels femton år inom hotellnäringen och dels tio år inom vård och omsorg. (Pernhem)

... om Pernhem kommer in i klubben med nya ögon eftersom han saknar SSK-anknytning:

-Ja, det tror jag. Tror det finns ett värde att ha olika erfarenheter med sig. I mina tidigare uppdrag där jag har bytt branscher så har det visat sig att det är en fördel. Jag tycker att det är en förmån att få jobba med lite olika saker. Det är en ynnest att få göra lite olika saker som intresserar en själv. Så det är klart jag har nya ögon och nya erfarenheter med mig, samtidigt så tror jag inte att det är jag som sitter på alla svaren men däremot så kanske jag kan skapa en gemensam målbild, jag kan skapa en gemensam färdriktning och göra lite kloka prioriteringar. (Pernhem)

Tror du att klubben också ville ha någon utifrån?

- Ja, det var väl min känsla annars så tror jag inte att de hade valt mig eftersom jag just har den profilen så att säga.

Nedsläpp omgång 32

Asplöven–SSK. Arena Polarica, Haparanda, i kväll 19.00. Matchen webbsänds på hockeyallsvenskan.se och liverapporteras på lt.se.

Läget i lagen, SSK:

Christopher Aspeqvist (sjuk) och David Lidström (skadad) lämnas hemma. Det dröjer innan Aspeqvist är tillbaka men Lidström ska vara spelklar på lördag mot Almtuna.

Asplöven: Förre SSK:aren James Sixsmiths papper har inte blivit klara än så han får vänta på sin debut i klubben.

Målvakt: Sandberg (Söderström).

Backar: Press/Gulasi, Löf/Nolander, J Carlsson/Hansen.

Forwards: Oscar Ahlström/Erik Lindhagen/V Ahlström, R Carlsson/J Karlsson/Beck, Dahlström/Edblom/Engström, Frödén/L Carlsson/Palmberg.

Extraforward: Djupvik Lövlie.