Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fräcka guldförsäljare stoppar bilar

Flera har larmat under lördagen om fräcka guldförsäljare som står längs vägen och stoppar bilar. Till den som stannar säger de att bensinen är slut och vill ha kontanter för att tanka – för "guld".

Polisen jagar just nu runt i en civilbil på kommuner vägar i sökandet efter fräcka guldförsäljare. Flera larm har nämligen ringts in under lördagen om att "guldförsäljarna" är i farten. Men polisen varnar för att de påstådda guldföremålen är billiga förfalskningar.

– De ställer bilen tvärs över vägbanan och vinkar in trafikanter och säger att de vill ha kontanter för att tanka. De erbjuder sig att byta guld mot pengar, säger Johan Sjöholm, stationsbefäl i Södertälje.

Guldförsäljarna har under dagen setts bland annat i Salem, Moraberg, Järna. I det senare fallet stod de längs länsväg 57 invid OKQ8-macken.

Det här känns allt mer som ett säkert vårtecken, är det någon som går på det här fortfarande?

– Uppenbarligen måste de lyckas eftersom de hållt på så länge, så något ekonomiskt incitament finns för att fortsätta.

Och ni söker dem just nu utan att ha fått tag i dem?

– Inte ännu, men så fort vi får nya uppgifter så drar vi dit. Vi har en civilpatrull som försöker hitta dem.

Förekommer några hot mot de bilister som de stoppar?

– Inte vad vi fått veta hittills, men de kan vara ganska offensiva och påstridiga.