Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FP om Ullenhag-pengarna: "Godner viftar bort kritiken"

Debatten var het på måndagens komunfullmäktige när det gällde huruvida Boverket riktat kritik eller inte mot kommunens användande av de så kallade Ullenhag-pengarna.

Boel Godner var den som fick stå till svars under interpellationsdebatten som handlade om hur kommunen använder de så kallade Ullenhag-pengarna:

– Hur ser du (Boel Godner) på kritiken från Boverket om hur kommunen nyttjat de statliga stimulansmedlen? Avser du verka för en lokal samordnare, och kommer det göras en specifik utvärdering?, frågade sig Mats Siljebrand (FP) angående de 21 miljoner som kommunen fick, och som LT skrivit en hel del om.

– Jag är glad att jag får frågan, för jag har kollat. Det finns ingen utvärdering från Boverket, heller ingen kritik därifrån. Den kritik som finns i deras delrapport är enskilda uttalanden från folk från stadshuset. Och nej, vi kommer inte att inrätta en samordningstjänst, sa kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) surt.

– Det är beklagligt för de boende i Hovsjö och Ronna att Boel Godner säger ”njet” och viftar bort kritiken, sa Mats Siljebrand (FP).