Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FP: ”En fika kommer att kosta åttio spänn”

Butiksdöden kan bli centrumdöd om det nya p-förslaget bli verklighet, menar Sandro Banovac (FP). – En fika kommer att kosta 80 spänn om du är inne två timmar i stan, säger han.

De rödgrönas beslut att klubba igenom en höjning av parkeringsavgifterna är ogenomtänkt tycker oppositionspartierna M, C, FP och Kd som tillsammans har skrivit en reservation. Sandro Banovac (FP) är ledamot i tekniska nämnden och menar att S, V och Mp:s beslut kan slå hårt mot de lokala företagen.

– Problemet är att det här lär inte öka folks vilja att komma in till centrum för att fika och handla. En fika kommer att kosta 80 spänn om du är inne två timmar i stan. Butiksdöden kan bli centrumdöden, säger han.

Han säger att han fick reaktioner på den förra höjningen och tror att den nya inte kommer att tas emot bättre.

– Många använder ändå bilen och det finns alternativ som Skärholmen då vi bor i Storstockholmsområdet.

Sandro Banovac menar att det behövs en översiktlig helhetslösning vilket han anser att de rödgröna inte har.

– Vi har väntat på den här trafik- och parkeringsstrategin hur länge som helst men den har vi inte sett röken av. Den kommer nu till hösten eller vintern men de har fattat flera viktiga beslut utan den här konsekvensanalysen. Det är inte bra underbyggt. Man måste se till helheten och ha en dialog med medborgare och näringsidkare.