Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Provspelare nätade i träningsderby

Det var provspelarnas kväll när Syrianska och Södertälje FK träningsmatchade. Och under fredagen gästas SFC av en talang från Malmö FF.

Annons
Mattias Liljestrands Syrianska spelade 1-1 mot SFK.

Ett par hundra åskådare såg Syrianska och Södertälje FK spela 1–1 på Fotbollsarenan.

Matchen var relativt jämn både till bollinnehav och målchanser, 

– Många är här och försöker visa upp sig och göra sitt bästa, sade SFC:s mittback Mattias Liljestrand, som var med även i träningsmatchen mot AIK nyligen och nu gjorde debut på Fotbollsarenan.

– Jag utvecklades mycket i fjol i Huddinge. Framför allt har jag blivit rejälare i straffområdet. I Syrianska ska jag försöka ta en liten ledarroll. Jag vill vara en spelande mittback som försöker hitta lösningar och pratar mycket, säger 25-åringen, som har FoC Farsta som moderklubb.

Syrianskas lag i övrigt bestod nästan enbart av provspelare. Inklusive anfallaren Stefan Ostojic från Arameiska/Syrianska som gjorde SFC:s mål redan i matchinledningen.

– Vi testar 16 spelare i veckan. I morgon kommer exempelvis unga vänsterbacken Victor Wernersson från Malmö FF hit. Han stannar till och med träningsmatchen på söndag mot Vasalund, berättar SFC:s sportchef Can Melkemichel.

Södertälje FK, som enbart tränat sporadiskt den senaste månaden, ställde främst upp med spelare som tog laget upp i division ett.

SFK gjorde en fin insats och ett snyggt kvitteringsmål efter pausen där Aday Kaplan slog ett väl avvägt inlägg mot provspelande Valentino Pidre som nätade. I målet testade SFK Krzysztof Kochanski, målvakt i Järna SK under 2014.

Mer läsning

Annons