Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oktay söker glädjen längst ner i seriesystemet

Han var med om att föra Bethnahrin – som sedan blev Södertälje FK – hela vägen till division ett. Nu har Oktay Izgin börjar om från början igen – längst ner i seriesystemet.

Annons

Efter att ha hoppat av Södertälje FK tog det inte lång tid för Oktay Izgin att hitta en ny utmaning.

SFK:s tidigare sportchef valde att försöka hitta tillbaka till glädjen i en helt nystartad förening. Som fått samma namn som den nu insomnade förening där Oktay Izgin inledde sin egen spelarkarriär innan det bar vidare till Assyriska – Södertälje FF.

För LT-sporten berättar han om varför han lämnade SFK efter degraderingen till division två förra hösten.

– Jag tyckte inte att det var kul längre. Men jag har lagt det bakom mig, jag vill inte prata om SFK nu. Nu vill jag bara att det ska handla om Södertälje FF, säger han.

I SFF har han återfunnit den drivkraft som fått honom att låta fotbollen ta en så stor plats i hans snart 43-åriga liv.

Glädjen.

– Jag har startat det här bara för att det är kul. Det är glädjen i sig som det ska handla om, att man trivs och umgås, att det är socialt. I SFK blev det för mycket annat.

Han har gett sig själv rollen som spelande tränare.Ledande bakom nystartade Södertälje FF är även Juha Pekkarinen som bland annat var involverad i Södertälje FK tidigare, samt spelaren Augin Barqasho, tidigare i både Assyriska och Bethnahrin/SFK, men senast i en division 6-klubb i Hallunda.

Med sig till spelartruppen har de fått flera spelare som de känner eller själv spelat med i olika lag på den långa resan med SFK/Bethnahrin. I truppen märks namn som Daniel Sleyman och Gabriel Sleyman, som båda spelat nyligen i Södertälje FK, och förre Assyriska- och Syrianskaanfallaren Raby Youssef, som också tillhört SFK men mest spelat i reserv-laget i division 5.

– Vi gör det här bara för att det är kul, det gick bra med ”Bettan” (Bethnahrin) då vi styrde över oss själva. Vi startar i sjuan, det är ett kul projekt. Vi försöker bygga upp nåt, vi vill se vad det kan bli, säger Oktay Izgin.

– Vi får se om det blir seriöst, om vi orkar med det. Det är nytt och färskt, jag vill inte säga för mycket.

SFF har även startat ett ungdomslag, pojkar -00.

– Vi vill erbjuda något för alla, tanken är att vi på sikt ska ha både elit och breddverksamhet. Alla ska kunna spela fotboll i SFF, vi ska inte tacka nej till någon, säger Oktay Izgin.

SFF har fått en bra start i division sju. Laget har vunnit båda sina matcher så här långt (mot Järna U och Pershagen) med 5–2 och har haft sju olika målskyttar.

På söndag spelas nästa match, borta mot Enhörna U.

Annons