Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nobbades - nu gör Heradi succé i SFK

Med sina tolv mål sköt han förra säsongen Akropolis till Norrettan. Trots det nobbades Heradi Rashidi en förlängning. Nu gör han i stället succé med seriekonkurrenten SFK, som i dag tar emot IFK Luleå klockan 14.30.

Annons

 – Om fotbollslivet leker? Ja, just nu är det bra.

Han föddes i Kongo-Kinshasa i juli 1994, och flyttade tio år senare.

Minnet om hur och varför är vagt, men i mitten av 00-talet, efter att ha sett landet plågas av Kongokrigen som följde i spåren av folkmordet i grannlandet Rwanda, valde familjen att lämna hemlandet för Sverige.

– Jag minns inte så mycket, men jag tror att mina föräldrar ville ge oss ett bättre liv, säger Heradi Rashidi.

Fotbollsintresset hade kommit smygande redan då, men det var först nu, efter en rad sena kvällar på planerna i Stockholmsförorten Skärholmen, som intresset tog fart på riktigt.

– Det växte sig större i Sverige. Jag hade spelat lite då och då innan jag kom hit, men nu hängde man tillsammans och spelade fotboll hela tiden.

Med Manchester Uniteds Nani som idol, började Rashidi ensam pendla till Hjorthagen för att ta en plats som yttermittfältare i Djurgårdens IF.

– Det var jäkligt långt att åka varje dag för att träna. I längden gick det inte, i stället började jag spela i IFK Stockholm i Skärholmen.

Karriären fortsatte med hållplatser i Aspudden och Brommapojkarna. Oftast som yttermittfältare.

Men förra året gjorde Rashidi succé även som anfallare, när han med sina tolv mål vann den interna skytteligan och var en bidrag-ande orsak till att Akropolis tog klivet upp i Norrettan.

Men trots målproduktionen svalnade intresset från Stockholmsklubben, och frågetecknet kring varför det inte blev en förlängning med klubben har sedan dess fått stå kvar.

– Jag vet inte varför det blev så, allt var ganska tyst. Klart att man var besviken, det hade gått bra och jag hade lärt känna grabbarna,

säger Rashidi, som nu klubblös själv valde att ta kontakt med Södertälje FK och Pascal Simpson – tränaren han haft i ungdomsåren i BP.

– Jag trivdes direkt med sammanhållningen här, så när jag blev erbjuden ett kontrakt så fanns det ingen tvekan.

I SFK har Rashidi återigen fått ta klivet ut på vänsterkanten, men trots den defensivare utgångs-positionen toppar nyförvärvet skytteligan inför söndagens hemmamöte mot Luleå.

På de sex inledande matcherna har 20-åringen gjort lika många mål, men själv säger han sig inte hålla räkningen.

– Det är skönt att det gått bra, men det är mest mina vänner som påpekar det där. Själv tittar jag inte på stati-stiken. Det viktigaste för mig är att vi vinner.

OBS! Dagens match på fotbollsarenan börjar klockan 14.30.

Annons