Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målvakt klar för SFC: "Blir nytt för mig"

Syrianska FC har värvat en ny målvakt - 24-årige Hampus Elgan från division 2-klubben Arameiska-Syrianska. (Uppdaterad 16.28)

Annons
Dejan Garaca gör en av säsongens första räddningar på träningen.

Ett färskt nyförvärv fanns med på planen på Syrianskas första träning i går. 24-årige målvakten Hampus Elgan värvas från Arameiska-Syrianska i division 2, där han spelat de senaste 1,5 säsongerna.

– Det känns jättebra och inspirerande, det blir nytt för mig att spela fotboll på heltid och det betyder jättemycket för mig, säger 194 cm långe Elgan, som ska försöka utmana mer rutinerade Dejan Garaca om målvaktspositionen i startelvan.

Elgan har, innan han kom till Arameiska, endast spelat i division 4 och 5, då för moderklubben Rönninge/Salem. Han har även varit vänsternia i handboll och haft kontrakt med Hammarby i elitserien som junior.

Men när speltiden uteblev valde Elgan att satsa på fotbollen, och efter att ha varit förstemålvakt i division 2 de senaste åren väntar nu en chans att bevisa sig i superettan. 

Sportchefen Can Melkemichel tror att det finns stor potential i nyförvärvet, som redan i somras testades i tre träningsmatcher för SFC.

– Vi har sett honom mycket och tror att det finns stor potential i honom. Han är ung, lång och atletisk, säger Can Melkemichel.

Botkyrkalaget slutade på åttonde plats i den division 2-serie som Södertälje FK vann.

Annons