Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lutaj är tillbaka i Assyriska

Mittfältsdirigent och A-lagstränare. Edmond Lutaj har betytt mycket för Assyriska. Nu är Södertäljebon tillbaka i AFF – för att stärka ungdomsverksamheten.

Annons
Edmond Lutaj.

Det var fyra år sedan senast. Då fick Edmond Lutaj, som ledde Assyriska i superettan ihop med Michael Borgqvist, inte förnyat förtroende. Sedan dess har Lutaj bland annat tränat Syrianska Kerburan, Arameiska Syrianska och senast Flamurtari Vlorë i albanska högstaligan. Nu är han tillbaka i AFF för att dels träna juniorlaget ihop med Fredrik Samuelsson, men även för att koordinera ungdomsverksamheten.

– Det ska bli väldigt kul. Bland annat ska vi ha en röd tråd för ungdomslagen så att de exempelvis tränar på samma sätt. Jag kommer att stödja ledarna ute på fältet och också ha en dialog med A-lagstränarna för att gemensamt förankra vilka kvaliteter som förväntas av ungdomsspelare på väg upp till A-truppen.

45-årige Edmond Lutaj, som flyttade till Sverige från Albanien 1991, har tagit samtliga steg i Svenska fotbollförbundets tränarutbildning inklusive den så kallade PRO-utbildningen. I Assyriska har han fem A-lagssäsonger bakom sig som spelare och två sejourer som A-lagstränare.

Annons