Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enhörnas tunga nyförvärv – förre Syrianskaspelaren och collegestjärnan klar för division 3-nykomlingen

Raby George debuterade i allsvenskan som tonåring och var ordinarie under alla sina fyra år i ett av USA:s bästa collegelag. Nu har han skrivit på för division tre-nykomlingen Enhörna IF.

Annons

Under fyra år på University of North Carolina i Chapel Hill spelade Raby George 85 matcher varav 84 från start på mittfältet för ett av de bästa lagen i NCAA-fotbollen.

Innan collegeäventyret spelade han för Syrianska, där han plockades upp i A-laget samtidigt som jämnårige Alexander Michel och fick göra ett inhopp i allsvenskan 2011.

Han tog sin collegeexamen med höga betyg i december 2015 och spelade sedan för Georgia Revolution i amerikanska National Premier Soccer League, som är den fjärde divisionen i det amerikanska seriesystemet, i fjol.

Nu är Raby George hemma i Södertälje igen – och har trots intresse från högre divisioner valt att spela för division tre-nykomlingen Enhörna IF, meddelar klubben på sin facebooksida Enhörna IF Golden Generation.

– Det är för grabbarna och spelglädjen som finns här, säger 25-årige Raby till facebooksidan efter att han gjort hattrick i Enhörnas 4–3-seger mot Segeltorp i helgen.

Raby George blir den andra spelaren med fina collegemeriter i Enhörna. Sedan tidigare spelar ju Enhörnaprodukten och förre Marquette University-spelaren Sebastian Jansson, 25, i klubben.

Mer läsning

Annons