Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildextra: Syrianska tog femte raka hemma

Hemmasviten håller. Syrianska tog på måndagen den femte raka trepoängaren på Södertälje fotbollsarena via 1-0 mot Landskrona.

Annons
Syrianska slog Landskrona med 1-0. Foto: Magnus Grimstedt

Med en tredjedel kvar av serien skaffade sig Syrianska på måndagskvällen ytterligare marginal till bottenlagen. Och tacka hemmaformen för det.

När nästjumbon Landskrona besegrades med uddamålet på måndagen tog Syrianska den femte raka segern på hemmaplan.

– Resultatet är jättebra, prestationen är mindre bra. Men man ska vinna såna matcher också, spela dåligt, göra en kämpainsats och ta tre poäng, sade Syrianskas tränare Zvezdan Milosevic.

– Vårt passningsspel fungerade inte. Vi hade för korta anfall och fick inte ut så mycket av Nikola Grubjesic och Saman Ghoddos, fortsatte han.

I stället var det en ovan målskytt som avgjorde.

En hjärnskakning på Robert Massi och Charbel Georges avstängning öppnade för Kevin Bisse från start. 19-åringen passade på att göra sitt första mål i A-laget.

Bara åtta minuter in i matchen gav yttermittfältaren Syrianska ledningen. Bisse snurrade bort sin försvarare med en skicklig mottagning – och placerade in ett lågt skott vid Niklas Uddenäs högra stolpe.

Syrianska spelade behärskat i den första halvleken. Laget vårdade bollen, spelade klokt och tog sig utan besvär ur den press Landskrona satte in. Mittfältsduon med Miodrag Koprivica och Success Nwosu Chimankpa fick spelet att flyta. Om än i ett lågt tempo. Och utan att generera särskilt många chanser.

Men Syrianska ledde – och hade inga incitament att stressa.

Landskrona var bara nära att skapa lägen i första halvlek. Men gästernas spel var långt ifrån vägvinnande.

Pressen på hemmalaget blev desto tyngre i andra halvlek. Särskilt efter att Saman Ghoddos bränt ett superläge att göra 2-0 i den 55:e minuten, framspelad av Bisse.

Syrianska tröttnade successivt, tappade skärpa i passningarna och föll allt längre ned i planen. Men gästande Landskrona kom aldrig närmare än en tilltrasslad situation i Syrianskas straffområde i den 67:e minuten. Niclas Rönne fick i väg ett avslut, men studsarna var på Dejan Garacas sida där och då.

– Vi hade bra kontroll. Det var deras bästa chans utan att de har någon kontroll på situationen. Som helhet är jag nöjd. Det var för vår del en svår match. Östersund sitter i skallen, med det sena målet. Vi ville ha den poängen. Och mot Sirius tappade vi på övertid. Det sätter sig i huvudet – och då är det viktigt att snabbt vara på banan igen, sade Zvezdan Milosevic.

I och med segern har Syrianska nu nio poäng ned till kvalstrecket.

Syrianska slog Landskrona med 1-0. Foto: Magnus Grimstedt
Syrianska slog Landskrona med 1-0. Kevin Bisse firar målet genom att hoppa upp i famnen på Dinko Felic. Foto: Magnus Grimstedt
Syrianska slog Landskrona med 1-0. Foto: Magnus Grimstedt
Syrianska slog Landskrona med 1-0. Foto: Magnus Grimstedt
Syrianska slog Landskrona med 1-0. Foto: Magnus Grimstedt
Syrianska slog Landskrona med 1-0. Foto: Magnus Grimstedt

Mer läsning

Annons