Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anfallaren är tillbaka - klar för Syrianska

Syrianska behöver mål. Nu vänder man sig till Södertäljesonen och Syrianska FC-produkten Mattias Mete. LT kan avslöja att anfallaren är klar för klubben för resten av säsongen.

Annons
Mattias Mete.

Anfallaren Mattias Mete återvänder till Syrianska FC för andra gången. 29-åringen är överens med klubben om ett avtal för resten av säsongen och blir spelklar när transferfönstret öppnar den 15 juli. Han kan därmed göra comeback i SFC i hemmamatchen mot IK Frej den 23 juli.

-Vi är överens, det blev klart för tre dagar sedan, avslöjar Mete själv för LT efter torsdagens träningspass.

-Det känns otroligt skönt, tillägger han.

Mete kommer närmast från spel i klubben Dardanelspor, en klubb i den turkiska tredjedivisionen. En nivå som Mete beskriver som jämförbar med superettan.

-Jag vet att folk skrattade åt mig när jag bytte klubb, men de vet ingenting om den där ligan. Vi hade 5-6 000 personer på läktarna. Topplagen är bra och vi var ett topplag, säger Mattias Mete som enligt statistik på Fotbolltransfers.com gjorde sju mål på 15 matcher för Dardanelspor.

Syrianskas sportchef Can ”Janne” Melkemichel hoppas att Mete kan bidra till att lösa lagets offensiva problem.

-Mattias känner laget väl och brinner för klubben. Han är en spelare som gör mål, och vi behöver mål. Vi har ju flera solklara lägen varje match men vi skriker efter någon som kan sätta dit bollarna, säger Melkemichel.

Mete var med och tog Dalkurd till superettan, han svarade för tio mål på Borlängeklubbens väg upp från division 1. Innan dess spelade han för Vendsyssel i Danmark, Husqvarna i superettan, Sanliurfaspor i Turkiet, hade en låneperiod i Syrianska i allsvenskan 2013 men tillhörde Åtvidaberg och innan dess spelade han för Västerås SK i superettan.

I svensk fotboll har Mete gjort 22 mål på 79 matcher i allsvenskan och superettan de senaste fem åren, varav 50 av de 79 matcherna har varit från start.

Annons