Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forwardsstjärnans misstag sänkte SSK – Oskarshamn vann stort hemma

Ett misstag av stjärnforwarden Fredric Weigel när matchen stod och vägde och med 21 sekunder kvar av andra perioden – sedan var det tack och godnatt för SSK borta mot Oskarshamn. 6–0 (!) blev det till slut till hemmalaget.

Hockeynyheter direkt i din mobil:

► Hockeypuls på App Store

► Hockeypuls på Google Play

Första perioden inleddes avvaktande, något överraskande. Oskarshamn brukar komma ut hårt på hemmaplan men har haft problem i Be-Ge Hockey Center den senaste tiden och kanske var det en förklaring.

Hemmalaget vann ändå skotten med 9–5 men det var gästerna som hade det farligaste möjligheterna.

Ludwig Blomstrand hade en puck som dansade på mållinjen, Thomas Valkvae-Olsen hade ett bra läge när han kom två mot en med Christopher Bengtsson och Nicklas Heinerö hade även han ett halvt friläge men Rifalk redde ut samtliga SSK-lägen i den första perioden.

Oskarshamn hade en farlighet – Manuel Ågren träffade ribban.

Gilla Hockeypuls på Facebook

Följ Hockeypuls på Twitter

Den andra perioden fortsatte ganska avvaktande och det skulle visa sig att den jämna matchen skulle utveckla sig till en sådan som brukar avgöras med ett enskilt misstag av något av lagen.

Och den här gången var det SSK-forwarden Fredric Weigel som blev syndabock. Han bjöd på passningen till Oskarshamns John Dahlström som kom fri med Sörensen och satte 1–0 med 21 sekunder kvar av mittronden. Blyttung mål för Södertälje i ett läge där matchen stod och vägde.

Att första målet var viktigt behöver väl inte ens sägas. Och sedan när det kom på ett individuellt misstag så blev det en för tung mental uppförsbacke för Södertälje.

Oskarshamn gjorde tidigt 2–0 i den tredje perioden och då klappade SSK ihop fullständigt. Södertäljetränaren Ulf Lundberg tog timeout, bytte målvakt – men det var förgäves.

Oskarshamn rann i från till hela 6–0.

Matchfakta: 

Andra perioden: 1–0, 19.39, John Dahlström.

Tredje perioden: 2–0, 3.05, Ludvig Elvenes (Jonas Engström, Karl Johansson), spel fem mot fyra, 3–0, 4.38, John Dahlström (Victor Löfstedt, Marcus Björk), 4–0, 5.31, Jonas Engström (Robin Söderqvist, Filip Engsundh), 5–0, 6.58, John Dahlström (Arsi Piispanen, Marcus Björk), 6–0, 13.27, Manuel Ågren (Mikael Kuronen, Marcus Sylvegård).Skott: 28–22 (9–5, 7–9, 12–8)

Utvisningar: Oskarshamn: 3x2, SSK: 2x2.

Missa inte: Senaste avsnittet av Hockeypuls allsvenskan: