Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forwarden var nära Björklöven – nu presenterad av SSK: "Vet var målet är beläget"

Lindsay Sparks var i det närmaste nästan presenterad av Björklöven innan de valde en annan spelare.
Då klev Södertälje in i bilden och nu är kanadensaren klar för SSK – efter att fansen samlat in pengar till spelarrekrytering.
– Det är en ära att verka i en förening som har ett sådant imponerande engagemang från supportrarna, säger klubbdirektören Mats Pernhem till klubbens hemsida.

► (+) Kanadensaren var på väg till Björklöven – uppges förhandla med SSK

Med meriter från främst ECHL men också AHL har de n 28-årige forwarden Lindsay Sparks sökt efter nya utmaningar.

Blickarna vändes mot Europa, där han för ett par år sedan gjorde en kort sejour i Italien. Sparks ska först ha varit nära att skriva på för Björklöven innan dessa istället valde att gå vidare med Kevin Goumas vilket gjorde att jakten på en ny klubb gick vidare för Sparks.

Men nu är sökandet över.

Under lördagen presenterades Sparks av Södertälje SK

– Lindsay är en snabb och teknisk centertyp som på sin hockeyresa hittills har visat att han alltid tävlar, såväl på träning som på match. Han vet var målet är beläget och kommer hit för att utvecklas ytterligare, säger huvudtränare Ulf Lundberg till klubbens hemsida.

På 56 matcher i ECHL med Atlanta Gladiators noterades Sparks för 57 poäng under förra säsongen och har totalt 205 poäng på 252 ECHL-matcher.