Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forward nära comeback: "Han ska med"

SSK kan få ytterligare en målfarlig spelare tillbaka från skada. Henrik Thegel är nära comeback, enligt tränaren Mats Waltin.

Johan Skinnars gjorde succécomeback med två mål mot Troja/Ljungby. Nu är nästa forward på väg mot comeback i SSK. Henrik Thegel är högaktuell för spel mot Sundsvall på lördag.

-Han ska åka med i bussen till Sundsvall, säger Mats Waltin.

Thegel drabbades av en hjärnskakning tidigare i kvalserien och har följt den så kallade trappan för att ta sig tillbaka. Waltin har tidigare sagt att om Thegel drabbas av ett bakslag så är säsongen över. Men något bakslag har det inte blivit.

-Han ska träna för fullt i morgon (läs: fredag) och får han inte bakslag då så kan han spela mot Sundsvall, säger Waltin.

Thegel har bara spelat två matcher för SSK i kvalserien och inte gjort någon poäng. Sett över hela säsongen har han dock varit en av lagets främsta målgörare.

SSK saknade mot Troja även forwarden Pontus Engström, som är sjuk. Det är oklart om han är aktuell för spel mot Sundsvall.

Under matchen åkte backen Fredric Larsson på en smäll och drabbades av hjärnskakning. Med bara en dryg vecka kvar av säsongen är säsongen över för den otursförföljde backen.