Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förutsättningar för omorganisationen

I Nykvarns kommun pågår arbetet med att genomföra en ny skolorganisation, som ska träda i kraft höstterminen 2010.
I nuläget finns tre F–9-skolor i kommunen. Från och med i höst kommer Turingeskolan och Björkestaskolan att vara F–5-enheter och Lillhagaskolan en 6–9-enhet.

Denna omorganisation har föranlett en ganska omfattande diskussion bland föräldrar, elever, personal och politiker i kommunen.

Beslutet om en omorganisation av skolorna är fattat av kommunfullmäktige – det vill säga det är ett politiskt beslut. Alla som är anställda i skolan har nu som uppdrag att genomföra detta beslut, och det betyder att jag som utbildningschef tillsammans med rektorer, lärare och övrig skolpersonal ska göra detta på ett så bra sätt som möjligt. Under den processen ser jag gärna ett samarbete med både föräldrar och elever för att processen ska bli framgångsrik.

Under den första tiden som utbildningschef i Nykvarn har jag märkt att det finns ett motstånd mot förestående omorganisation. Men jag har den senaste tiden också mött föräldrar, faktiskt även inom Nykvarns Föräldraförening (NYFF), som vill samverka i att genomföra omorganisationen så bra som möjligt. Det känns jättepositivt! Jag vill poängtera att jag även talat med föräldrar, som tycker att omorganisationen är bra.

Jag har full respekt för att det finns olika uppfattningar om det politiska beslutet. Men mitt uppdrag som tjänsteman är glasklart – omorganisationen ska genomföras.

En oerhört viktig framgångsfaktor är att ha en öppen dialog och att vi börjar bygga den nu.

Eftersom omorganisationen är omfattande, den påverkar både elevers och medarbetares situation, så vill jag som utbildningschef vädja om att vi nu får arbetsro för att kunna arbeta med de frågor som i nuläget känns viktiga.

Vår bedömning är att det finns goda förutsättningar för en bra dialog och ett gott samarbete och att vi tillsammans ska kunna skapa förutsättningar för att gå in i den nya organisationen med ett gott resultat.

Utbildningschef, Nykvarn

Anette Hansson

Förälder, Nykvarn

Malin Aurell

Förälder, Nykvarn

Anders Mebius

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel