Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förut allsvensk i Bajen - nu klar för JSK

Järna SK har värvat en mittback med förflutet i bland annat Hammarby. Marcus Törnstrand förstärker division 3-laget JSK.

Annons

Järna SK:s sportchef Lasse Ahlbom avslöjar för LT att klubben har värvat en mycket meriterad mittback inför nästa säsong.

25-årige Marcus Törnstrand får division 3-klubben en spelare som gjort flera säsonger på elitnivå, mest känd från flera säsonger i Hammarby.

- Det känns jättebra, jag fastnade för Järna för jag tycker att det är en väldigt proffsig klubb för att vara en division 3-klubb. Jag blev väldigt imponerad av klubbens vision och organisation, säger Marcus Törnstrand till LT.

Totalt har han åtta matcher i allsvenskan och 62 matcher i superettan fördelat på sju säsonger, fem i Hammarby och två i Östersund. Han har även spelat en tid för skotska klubben Dundee United och gjort två U21-landskamper.

- Jag vet att jag hade kunnat platsa på en högre nivå, och jag vill tillbaka till de högsta divisionerna. Men jag ser Järna som ett bra steg nu, och det ska bli jätteroligt att få spela här. Vi får se till att vinna två serier på två år så är vi med i eliten, säger Törnstrand.

Senaste säsongen har han spelat för Newroz i division 4, samma klubb som JSK värvade sin nya tränare Johan Lönn ifrån.

- Att han tränar JSK nu är en del i mitt beslut, men inte avgörande. Men det känns bra. Han är en duktig tränare, säger Törnstrand som skadade sig i en match mot Syrianska sommaren 2014 när han var i Östersund. Efter det fick han barn och var borta från fotboll i drygt ett halvår innan han började om i Newroz.

Annons