Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt vanvård av hundar gör mig förbannad

Då jag läser om en kvinna som vanvårdar sina hundar blir jag fly förbannad. Det är frustrerande att läsa om hur hon behandlar sina djur – trånga och smutsiga utrymmen, ovårdade med toviga pälsar, oklippta klor med mera.

Detta har pågått sedan 2012 då det gjordes en kontroll av kvinnans djurhållning, vilken utmynnade i ett föreläggande om ändringar. På grund av länsstyrelsen flathet och mesiga personal fortgick misskötseln och ärendet lades ner efter en efterkontroll.

Hade personalen haft lite mer civilkurage hade man omedelbart tagit hand om hundarna.

Nu tycks hundarna ha levt i vanvård och misär i ytterligare sex år och ändå ger man endast ett föreläggande att inom en månad vidta åtgärder som, med kännedom om tidigare föreläggande, troligtvis inte kommer att innebära några förbättringar för de stackars djuren.

Med facit i han skulle hundarna ha tagits om hand omedelbart vid den första inspektionen.. Man ska inte, åter och åter, kunna få föreläggande som inte ger någon effekt

Hundarna skulle ha tagits om hand redan vid länsstyrelsens fösta inspektion 2012.

Våra lagar är ibland mycket ihåliga. När det gäller småsaker som människor åsamkar tycks det ibland bli ett stort ärende – men misshandlar man djur blir det bara en reprimand.

Jag lider med de stackars, stackars djuren.

Edel H.I

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare