Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt nej till BVC för Vidarkliniken

Vidarklinikens planer på en mödra- och barnavårdscentral får fortsatt nej. Ansökan om ett prövningstillstånd i frågan fick nej i kammarrätten.
– Sannolikheten att vi överklagar till Högsta förvaltningsdomstolen är stor, säger Anders Kumlander till SVT Nyheter Södertälje.

Det var i mars 2017 som Stockholms läns landsting satte stopp för Vidarklinikens planer på en mödra- och barnavårdscentral. Vidarkliniken överklagade då beslutet till förvaltningsrätten men fick avslag i mars i år. Nu får kliniken även nej till ett prövningstillstånd i frågan av kammarrätten.

– Sannolikheten att vi överklagar till Högsta förvaltningsdomstolen är stor. Det var lite märkligt att kammarrätten avslog det här för vi hade tagit fram en ordentlig motivering för vad förvaltningsdomstolen hade missat i sin behandling av ärendet, men så är det ibland med juridiken, säger Anders Kumlander, ordförande för Vidarklinikens styrelse till SVT Nyheter Södertälje.

Turerna kring Vidarkliniken har varit många de senaste åren, med både storvarsel av personal och miljonkrav från landstinget. I dagsläget har Vidarkliniken kvar sina avtal med landstinget om vårdcentral och cancerbehandling.