Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsätt att mörda – vi tar hand om era kvinnor och barn om ni dödas

Det är en mycket märklig och naiv diskussion som i dagsläget har initierats av en del journalister och politiker, nämligen att det är Sveriges ansvar att ta tillbaka IS-medlemmarnas kvinnor och barn till Sverige.

Anmäl text- och faktafel

Man kan göra listan av barbariska grymheter hur lång som helst:

• Islamiska staten har begått folkmord mot yazidier och assyrier-kaldéer-syrianer.

• IS har jämnat alla dessa folkgruppers hem och kulturarv med marken.

• IS har halshuggit och bränt människor med stolthet framför kameran.

• IS har kastat homosexuella från höga byggnader och har stenat dem till döds när de har legat på marken.

• IS har med stolthet våldtagit kvinnor och småflickor.

• IS har sålt yazidiska och assyrisk-kaldéisk-syrianska kvinnor vid slavmarknader.

Vi har kunnat se detta med våra egna ögon. Vi har kunnat läsa och höra om detta. Tusentals yazidiska barn har blivit föräldralösa eller tvingats konvertera till islam. Ett stort antal assyrier-kaldéer-syrianer har gått samma öde tillmötes.

Nu när dessa barbarer äntligen har krossats i stora områden och inte kan längre begå dessa grymheter, så ska vi plötsligt tycka synd om deras kvinnor och barn.

Alla som har anslutit sig till IS har varit väl medvetna om de grymheter som IS begår. Alla hade kunnat se deras halshuggningar med sina egna ögon.

Alla som reste ner till Irak eller Syrien för att ansluta sig till IS ville vara med därför att de trodde att IS skulle ta över överallt. De ville så gärna ansluta sig till det jihadistiska segertåget och att delta i mördandet och plundringen var ingenting som avhöll dem.

Om Sverige tar tillbaka IS-krigarnas kvinnor och barn blundar man för och rent av belönar dessa grymheter.

IS är fortfarande verksamt och strider i Egypten, Afghanistan, Jemen, Libyen, Mali och Filippinerna med flera länder.

Om Sverige tar tillbaka IS-krigarnas kvinnor och barn blundar man för och rent av belönar dessa grymheter. Det vore också att sända en klar signal till alla jihadister att fortsätta med sitt mördande, sina våldtäkter och sina barbarier.

Jihadisterna kommer att veta att när de inte är i livet så kommer Sverige att ta hem deras kvinnor och barn. De skulle rent av kunna fejka sin egen död för att senare i en annan identitet återvända till Sverige för att fortsätta sin jihad.

Det är en skam att ens tänka denna tanke. Om Sverige verkligen tänker på kvinnors och barns behov av trygghet, så ska de yazidiska barnen få komma hit – inte IS-mördarnas kvinnor och barn.

ACSA, Assyrian-chaldean-syriac association

Özcan Kaldoyo

Jakob Rohyo

Olle Wiberg

ADO, Assyriska demokratiska organisationen

Sait Yildiz

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel