Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förtidsröstningen är igång

Socialdemokraterna tog chansen när valbussen kom på sin första tur till Ronna på torsdagen. De skjutsade äldre kvinnor från en kvinnoförening till röstbåset.

– De äldre damerna vet inte hur det går till att rösta. Vi har förklarat och översatt en broschyr från Valmyndigheten muntligen till assyriska, säger Illona Awroham.

Fram till valdagen är hon demokratiambassadör för Socialdemokraterna i Södertälje. Efter att ha informerat på St Ahos kvinnoförening i Ronna skjutsade partiet de äldre kvinnorna till valbussen som stod placerad vid Shellmacken i Ronna på torsdagseftermiddagen för invånare som vill förtidsrösta. Stoppet var det första av tre, bussen återkommer till Ronna den 6 och 14 september.

– Det är viktigt att rösta. Jag väljer Socialdemokraterna så blir jag lugn inombords, sa Schmuni Buyukbalik.

Den första timmen som bussen stod i Ronna var det nästan bara kvinnoföreningen där. Marianne Pettersson, valförrättare, säger att valbussen varit väldigt populär när de åkt till Scania och Astra Zeneca på onsdagen och torsdagen. Om bussen ökar valdeltagandet har hon dock svårt att svara på.

– Men de var väldigt tacksamma vid Scania och Astra. Vi kan skriva ut röstkort också, säger Marianne Pettersson.