Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förtidsröstning lockade många

 
Val 2014
Visa alla artiklar

I dag onsdag öppnade förtidsröstningen inför EU-valet. På Stadsbiblioteket var det en jämn ström av röstare under förmiddagen.

Annons

Klockan 10 i morse öppnade förtidsröstningen inför EU-valet på flera ställen i kommunen, bland annat på Stadsbilblioteket. Redan klockan 13 hade valförrättarna två listor fulla av namn på medborgare som gjort sitt val.

– Det har varit en jämn ström av folk som röstat. Femtio personer är mer än vad jag var förberedd på, säger röstmottagaren Helena Hansen.

Hennes kollega Maud Fischer, var dock inte förvånad.

– Jag har suttit förut, så jag vet att folk brukar komma. Det är många som passerar här, då kommer de på att det är dags att rösta. En del har inte röstkortet med sig, men vi har dator här så de kan rösta på id-kortet, säger Maud Fischer.

En som röstde under öppningsdagen var Eva Westin. Hon brukar förtidsrösta i biblioteket även i de vanliga valen,det är bekvämt och bra.

– Annars ska jag ta mig till Västergård. Dit går det inga bussar och jag har inte längre någon bil. Biblioteket ligger bra till för mig, det är något jag kan rekommendera, sa Eva Westin.

Många äldre valde att förtidsrösta under den första dagen. Och stämningen var god och avspänd även när det blev kö.

– Alla har varit vänliga hittills, sa Maud Fischer.

Här kan du förtidsrösta

Mötesplats Enhörna

Hölöskolan

Järna bibliotek

Biblioteket

Bergviks servicehus

Stadsbiblioteket Luna

Coop forum

Fornhöjdens vårdcentral

Hovsjö Hub

Stadshuset

Slåttergården i Ronna

Mellan den 7 och 24 maj kan du förtidsrösta i Stadshusets foajé måndag till fredag kl 10–18 samt lördagar kl 11–15.