Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvarsadvokat: "Omotiverat att gå fram på det här viset"

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Åtalet som kom på onsdagen är 1279 sidor långt och dom väntas inte komma förrän till midsommar. LT har pratat med två av de mordmisstänktas försvarare, för att få deras syn på åtalet.

Ola Samulesson försvarar en 39-årig man som står åtalad för bland annat mord och försök till mord. När LT når honom på åtalsdagen är hans första kommentar att åtalet är mycket omfattande.

– Det finns omfattande bevisning, som det ska bli intressant att lyssna på.

Ola Samuelsson menar att det ”kommer att krävas en arbetsinsats som heter duga”, eftersom åtalet är så omfattande. Förhandlingarna beräknas hålla på till våren 2012.

– Det känns som lite kort tid, med tanke på omfattningen, tycker Ola Samuelsson.

”omotiverat”. LT har tidigare skrivit om advokaternas kritik gentemot den korta inläsningstiden av det omfattande materialet.

En av dem som var kritiska var Thomas Olsson, försvarare till en 28-årig man, som också han misstänks för mord och mordförsök. Gällande åtalets omfattning säger Olsson:

– Det är omotiverat att gå fram på det här sättet utan ordentlig bevisning. Jag kan bara tala för min klient, men det är uppenbart fullkomligt ogrundat, det finns inget som stödjer anklagelserna, säger han. Han fortsätter:

– Hela ärendet är överarbetat och helt utan hänsyn till objektiviteten.

Enligt Ola Samuelsson nekar hans klient till anklagelserna.

– Han förnekar all påstådd brottslighet i det här fallet. Så gör också den 28-årige man som försvaras av Thomas Olsson.

– Hans inställning är att han förnekar brott. Och enligt min uppfattning råder inget tvivel om att han kommer att frikännas, säger Thomas Olsson.

Rättegången inleds på tisdag den 22 november.