Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Förstör inte våra grönområden"

Beslutet att påbörja den kommunala planeringen för bostäder intill Hökmossbadet rör upp känslor. Kommunen lovar att lyssna på Nykvarnsborna.

Annons

– Avgå ni som sitter i kommunstyrelsen. Ingen utom ni vill detta. Förstör inte våra grönområden, skriver signaturen ”Honda” på LT.se.

Bengt Andersson, som är samhällsbyggnadschef på Nykvarns kommun, vet att frågan är känslig och tanken är därför att satsa extra på dialogen med allmänheten.

– Det är ett viktigt område för Nykvarnsborna och därför är det viktigt att fånga upp de frågor och synpunkter som finns, säger han.

Bengt Andersson räknar med att hålla flera öppna hus i serveringen vid badet.

– Det är lämpligt att göra det i sommar då många är på badet. Vi ser framför oss en bred dialog med Nykvarnsborna utifrån den skiss som Kjell Forshed har tagit fram.

Det är arkitekt Kjell Forshed som har skissat på området, kallat Älgbostad, på uppdrag av kommunala Nykvarnsbostäder (Nybo). I förslaget finns 50-talet bostäder och ett äldreboende precis norr om badet vid sjön Yngern.

I tisdags beslutade kommunstyrelsen att en detaljplan ska tas fram.

Från politiskt håll betonar man gärna att huvudsyftet är att utveckla badet, som ska bli dubbelt så stort.

– Förslaget ser trevligt ut. Men det är bara en första skiss. Nu drar arbetet i gång, säger kommunalrådet Bob Wållberg (NP).