Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första steget mot bygge på plats

Har du undrat varför det står flera containrar på betongfundament mitt på ett fält söder om Pershagen? Svaret är enkelt  – information.

Annons

Alla som åker på E4 har sett hur installationen av containrar har växt fram. Den har nu nått sin fulla storlek. Det som återstår är att den ska kläs in av ett informationsbudskap. Det är det första steget som Kilenkrysset har tagit på marken som de har förvärvat.

LT har tidigare rapporterat om kommunens omdebatterade försäljning av marken mellan järnvägen och E4, söder om Södertälje Syd, som kallas ”Träsket”. Den har Kilenkrysset planerat att bebygga för ”verksamheter av hantverk, handel, bilservice, hotell, restaurang, kontor, industri och lager inom ett 60 hektar stort område.”

Kilenkryssets bygg- och förvaltningschef, Ove Nilsson, förklarar att containrarna kommer att användas för att informera om detta.

– Det blir sannolikt något om att Kilenkrysset kommer etablera här och antingen att det är en planlagd mark, eller planläggningar och ytan.

När startar bygget?

– Det är omöjligt att säga. Man måste ha en plan först och det tar minst ett år skulle jag tro, säger Ove Nilsson.

För skylten krävs inget bygglov. Kommunens pressansvariga Angelica Vallgren:

– Man behöver inte söka bygglov eftersom det är privat mark, i mitten av ingenstans.