Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försökte smita - hamnade på sjukhus

När polis och väktare upptäckte inbrottsförsöket i Järna försökte några av tjuvarna undkomma spårhundarna.

Vid halv tre natten till idag tisdag gick inbrottslarmet på OKQ8 i Järna. En väktarpatrull var först på plats och larmade även polisen.

Vid macken fanns fyra personer, väktarna lyckades gripa två av dem men situationen var stökig och två personer flydde till fots.

En av dem fångades in av en väktare efter en kort språngmarsch, men den andre lyckades hålla sig undan och polisen kallade in en hundpatrull.

Hundpatrullen var på plats en dryg timme senare och följde mannens spår längs med moraån söderut. Han greps efter en stund på ett gärde.

Enligt de första uppgifterna från polisen fördes båda de flyende männen till sjukhus. Men enligt Södertäljepolisens befäl var det bara den hundspårade mannen som fördes till sjukhus. Mannen hade försökt undkomma hundarna genom att simma över ån och var dyngsur och genomblöt när han greps. 

Polisen har upprättat en anmälan om grov stöld.