Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försökte betala bensin med falskt guld

En man greps av polis efter att ha försökt sälja falskt guld längs motorvägen. Han är nu misstänkt för försök till bedrägeri. (Uppdaterad 16.50)

Annons

Vid lunchtid på torsdagen grep Södertäljepolisen en man som stod vid Vasa trafikplats och försökte sälja falskt guld till bilister. Han är nu misstänkt för försök till bedrägeri.

–Han har stoppat bilister och uppgett att han har slut på bensin. Han har försökt byta guld mot bensin, säger Johan Sjöholm på Södertäljepolisen.

Polisen var i närheten och gjorde en trafikkontroll och tipsades då av bilister på plats om mannens bedrägeriförsök. En polispatrull for till platsen och kunde själva se hur mannen försökte stoppa bilar. Med hjälp av vittnesuppgifter gjorde polisen bedömningen att det fanns tillräcklig grund för att gripa mannen.

Mannen är född 1991 och vid husrannsakning av bilen fann polisen två guldfärgade ringar. Mannen har själv uppgett att ringarna inte är av äkta guld, enligt Södertäljepolisen.

Men enligt vittnen har han försökt att handla med dem. Personen ska också ha tankat och försökt betala med det falska guldet.

–Det är ofta svårt att få fast de här personerna eftersom de oftast bara står någon minut på varje plats och sedan är borta när vi kommer dit, säger Johan Sjöholm.

Polisen har under dagen även larmats om liknande bedrägeriförsök utanför Salem.

Annons