Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försöker stoppa att barn försvinner – uppdraget från regeringen förlängs

Länsstyrelsernas arbeten med att förhindra att barn försvinner och hamnar i utsatthet förlängs i ett år.

I januari 2016 fick länsstyrelserna ett uppdrag av regeringen kring ensamkommande flyktingbarn som försvinner. Bland annat krävdes en kartläggning av ensamkommande barn som försvinner och förslag på åtgärder för att förebygga försvinnande. Nu förlängs uppdraget ytterligare ett år och avslutas istället i slutet av 2018.

Det nya i uppdraget är att ta fram regionala rutiner för arbetet med ensamkommande barn som försvinner. Länsstyrelsen Stockholm ska fortsatt att samordna uppdraget i hela Sverige.

– Uppdraget har haft betydelse för att göra de här barnen synliga i samhällsdebatten. Det har också skapat en bredare förståelse för vad som behöver göras på olika nivåer för att stärka skyddet runt utsatta barn i migration, säger Amir Hashemi-Nik, nationell samordnare för uppdraget och utvecklingsledare vid Länsstyrelsen Stockholm, i ett pressmeddelande.