Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försöker koppla gripna till fler inbrott

Polisen försöker knyta de tre män som greps efter nattens inbrottsförsök till flera inbrott i Södertälje den senaste tiden. 

Sent under natten till onsdag larmade en man i Ritorp polisen sedan han blivit väckt av att flera män försökte bryta sig in genom fönstret i rummet där han sov

Polisen ryckte ut med en hundförare som var på plats en kvart efter samtalet. Hunden fick upp ett spår och ledde polisen in i ett närliggande skogsparti. 

Cirka 500 meter från huset där inbrottsförsöket gjorts fick hundföraren syn på tre män och beordrade dem att stanna. En av männen blev biten av hunden i samband med gripandet och fick föras till sjukhus för omplåstring innan färden gick vidare till polisen.

De tre misstänkta männen är 19, 29 och 40 år gamla. De anhölls under natten misstänkta för grov stöld.

– Vi arbetar nu på att försöka knyta dem till villan, säger Magnus Käck, chef för polisen seriebrottsenhet.

Polisen undersöker också om de tre kan ha något att göra med de många inbrott som rapporterats under mars.

– Vi tittar brett, det har ju varit några inbrott i Ritorp tidigare. Gärningsmän som begår inbrott begår oftast flera, inte enstaka brott, fortsätter han.