Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslagen – så blir nya vattentornet

 
Nykvarn bygger vattentorn
Visa alla artiklar

Kantarell, blomma eller stålkonstruktion. Nykvarns vattentorn blir ett verkligt landmärke. Nu efterlyses medborgarnas åsikter om tre förslag.

Annons

I dag har Nykvarn reservvatten för sex timmar om det blir brott på röret från Södertälje. Det duger inte.

Lösningen är ett eget vattentorn, en 35 meter hög byggnad vid Södertäljevägen, nära korsningen med Trädgårdsvägen, ett stenkast från Nykvarns station.

För ett så påtagligt bygge krävs att allmänhetens åsikter inhämtas, resonerar man på Nykvarns kommun.

Tre förslag – ”Blomma”, ”Parameter” och ”Kantarell” – har tagits fram och fram till den 21 augusti har Nykvarnsborna chansen att säga sitt, till exempel genom den enkät som finns på kommunens webbsida.

– Vattentornet blir ett landmärke som ska stå där under lång tid. Därför känns det viktigt att fånga upp synpunkter från medborgarna, säger samhällsbyggnadschef Bengt Andersson.

Någon regelrätt arkitekttävling handlar det inte om, utan alla förslag har tagits fram av arkitekter hos konsultföretaget Sweco.

Vattentornet ska ha plats för 3 000 kubikmeter, vilket är lika med vattenförbrukningen under en och en halv till två dagar.

Tanken är att göra en upphandling i höst, bygga 2017 och ha ett färdigt vattentorn 2018. Kostnaden är beräknad till ungefär 30 miljoner kronor.