Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslag: Led om trafiken från Nygatan till Oxbacksleden – och skapa 40 nya parkeringsplatser

Det är Realistpartiet som motionerar till kommunfullmäktige om att trafiken på Nygatan i centrala Södertälje bör ledas om till Oxbackleden.

Realistpartiet vill att trafiken som kommer från Turingegatan och svänger in på Nygatan bör ledas om till Oxbacksleden. De menar att den nyrenoverade leden kan svälja trafiken utan besvär. Även trafiken från Centralstationen ska uppmuntras att ta Oxbacksleden och inte använda Nygatan som genomfart till Turingegatan.

Trafiken föreslås dirigeras med nya trafikskyltar. Den som skall besöka Oxbacksgatan, Kaplansgatan och Jovisgatan ska kunna köra från Turingegatan in på Nygatan men hejdas efter Jovisgatan med skylt C1, förbud mot infart med fordon.

Nygatan ska vara enkelriktad med start vid korsningen Nygatan och Nedre Torekällgatan.

Detta skulle innebära att Nygatans hela bredd skulle kunna utnyttjas till att anlägga 40 snedställda parkeringar efter gatan.