Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslag: Berätta själv om din idé för politikerna

Har du eget förslag? Snart kan du själv få berätta om det för politikerna.

Kommunfullmäktiges presidium har, i dialog med partiernas gruppledare, föreslagit några förändringar för hur fullmäktigearbetet ska genomföras.

I stället för att hamna efter beslutsärendena föreslås nu medborgarförslagen komma först på varje fullmäktige, med möjlighet för förslagsställaren att själv berätta om förslaget inför församlingen.

Presidiet föreslår också att det ska arrangeras kulturella aktiviteter en halvtimme före varje fullmäktigesammanträde, i foajén utanför. Vidare att stadshusrestaurangen ska vara öppen vid sammanträdena, samt att fullmäktiges webbsändning ska kunna ses från restaurangen på en bildskärm.

I samma ärende till kommunstyrelsen föreslås också att arbetsordningen på möten ändras så att varje ledamot (och ersättare) har två, i stället för en, replik att tillgå.

Dock med tidsbegränsningen till en minut per replik (tidigare hade ledamöterna två minuter på sig på en replik).

I förslaget ingår det att förändringarna ska utvärderas efter ett år.