Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förskolans kris är inte vårt fel

Knappt har chocken efter de föreslagna kraftiga neddragningarna som drabbat Järnas förskolor lagt sig, så kommer nästa smäll.

Verksamhetschefen Inger Fransson ämnar göra en internrevision eftersom den storm av föräldraprotester som hon fått ta emot uppges handla om hur dåligt det är på Järnas samtliga förskolor – det vill säga, hur uselt vi pedagoger sköter vårt uppdrag.

Revisionen ska vara en hjälp för oss att bättre kunna bedriva en bra pedagogisk verksamhet ...

Det är kränkande, oförskämt och respektlöst att beskylla duktiga, erfarna pedagoger för tillståndet på våra förskolor, när det handlar om politiska och ekonomiska beslut som fått till följd att vi redan nu (inte till hösten som det sägs) är underbemannade.

Våra kollegor, som mot sin vilja omplaceras, mår dåligt. Flera orkar inte längre utan har tvingats sjukskriva sig.

Men även andra pedagoger mår dåligt och dukar under av den ökande arbetsbördan och oron för framtiden.

Den erfarenhet som vi pedagoger har av föräldrarnas kritik är inte att det är en kritik mot oss pedagoger – vi känner i stället ett starkt stöd från föräldragruppen och är tacksamma för det.

Man riktar sin kritik mot de hot om nedskärningar som finns, och som redan fått genomslagskraft.

Vi förskollärare är av tradition ett tåligt släkte, men nu är måttet rågat!

Vill Södertälje och Järna ståta med en bra barnomsorg vill det till att ledningen börjar behandla oss med respekt, annars tror jag vi är många som starkt överväger att lämna

kommunen.

Förskollärare i Järna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel