Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förskola drabbas av bygglovskaos

– Det är ingen tvekan om att det är rörigt på bygglovsenheten.Yvonne Kjellberg som driver förskoleföretaget Myca väntar förgäves på att få bygglov för att utöka verksamheten.

I lördags skrev LT om att det saknades folk på kommunens bygglovsenhet, bland annat på grund av att en person är avstängd.

Nu kommer rapporter in om folk som drabbats. LT har fått höra om märkliga bygglov i Viksberg, om garagebyggen i Ronna. Och så fick vi syn på Yvonne Kjellbergs ilskna brev till samhällsbyggnadskontoret:

”Vi vill bli respekterade och professionellt bemötta

i vårt ärende. Nu vill vi att det ses till att vi får våra papper om bygglov på Dalgatan 1-3 underskriva omgående”.

Myca AB driver förskolan på Dalgatan, och har nu fått godkänt av utbildningsnämnden att få utöka sin verksamhet med 15 platser (till 53 platser). Men haken är att man inte fått godkänt bygglov för att ta över grannen (Liberalernas) lokaler på Dalgatan.

– Vi hoppas att de tar upp vårt ärende i stadsbyggnadsnämnden. Vi vill ha ett ordentligt permanent tillstånd, som vi blivit lovade muntligt. Inte ett provisoriskt till september, det räcker inte. Vi hade tänkt nyanställa, och det är många barn och föräldrar som står på kö för att få plats. Men det går inte om vi inte får besked, säger Yvonne Kjellberg.