Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försenade tåg efter urspårning

Efter en tågurspårning i Ulriksdal råder det just nu stora förseningar i pendeltågstrafiken. Även vissa bussar är försenade på grund av de stora snömängder som fallit under natten. (UPPDATERAD 13:33)

Extratågen är tagna ur trafik och det råder stora förseningar, förämst norrut mot Märsta men även mellan Stockholm och Södertälje. Detta på grund av ett Arlande Express-tåg spårade ur vid Ulriksdal norr om Stockholm på torsdagsmorgonen.

Sedan strax före klockan nio på förmiddagen ersätts dessutom tågen mellan Södertälje hamn och centrum med bussar.

Under morgonen var dessutom tågen från Gnesta inställda på grund av vagnfel och Gnestaborna fick i stället åka ersättningsbussar till Södertälje.

Enligt SL är dessutom vissa busslinjer i Södertäljeområdet försenade. På linje 784 var trafiken indragen på sträckan mellan Norrvrå och Nyhemsvägen på grund av framkomlighetsproblem.

Vid ettiden på torsdagseftermiddagen var det fortfarande stora förseningar i tågtrafiken. Buss 789 kommer under eftermiddagen inte att stanna vid Vackstanäs på grund av halka. Hållplatsen kommer att vara indragen minst till klockan 18.00 på kvällen.