Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre SSK-tränaren talar ut om svåra åren efter sambons död – och schismen med Klasen: "Ung och hungrig"

Han är en av Hockeysveriges mest kontroversiella profiler. I en lång intervju med Sportbladet berättar nu förre Bik-tränaren Leif Strömberg om tiden efter sin sambos död – och om konflikten med Linus Klasen i SSK.
– Alla vet att om jag hade slagit honom så hade han inte levt i dag, säger Strömberg.

Annons

Han stod i ett hockeybås samma dag som sambon Karin avled i cancer. 18 år senare är Leif Strömberg fortfarande tagen av händelsen som omformade hans eget och dottern Sofias liv.

– Karin stöttade mig och ville att jag skulle fortsätta jobba, eftersom jag fick en otrolig energi av det. När jag åkte iväg hade jag alltid säkerställt att familjen hade det bra, säger han, säger han med tårarna rinnandes till Aftonbladet.

Men han beskriver också hur hockeyn blev hans räddning, och hur det blev en oas i all sorg.

– Någonstans kände jag att om jag inte orkar gå tillbaka dit nu så vet i fan om jag någonsin orkar det.

Drygt fem år senare var det fortsatt turbulent i Strömbergs liv – om än vid Hockeyrinken.

Efter att ha fått sparken från Färjestad hamnade Strömberg säsongen 2005/2006 i SSK. Och under 2008 möttes han av nya svarta rubriker – den gången efter en schism med stjärnan Linus Klasen.

Klasen vägrade att jubla under ett mål mot Luleå efter att ha blivit petad. För Aftonbladet ger han nu sin version av det som hände.

– Det blev större rubriker över det än att vi slog Luleå. Men Klasen var ung och hungrig och ville spela och blev lack över att han inte fick det. Jag hade varit mer orolig om han skrikit ”Halleluja, skönt att slippa spela”. Han visade fingret mot oss i matchen efter genom att vara bäst på isen och det var den reaktionen vi ville se.

Strömberg är i dag huvudtränare för allsvenska Vita Hästen.