Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre SSK-forwarden klar för Tingsryd

Förre SSK:aren Jacon Dahlström återvänder till hockeyallsvenskan efter en säsong i Danmark. Den 22-årige forwarden har skrivit på för Tingsryd.

Annons

Den 188 centimeter långe och 90 kilo tunge ytterforwarden, hockeyfostrad i Järfälla, spelade 164 allsvenska matcher för SSK från debuten 2011 till den mörka, tunga våren 2015.

När SSK åkte ur lämnade Dahlström som så många andra SSK. Han hamnade i Danmark och Fredrikshavn White Hawks. Och där har det gått riktigt bra. Dahlström, som gjorde elva poäng på 48 matcher i hockeyallsvenskan sin sista säsong för SSK, hamnade precis utanför topp 20 i den danska skytteligan med 17 mål och 22 assist för 39 poäng på 45 matcher.

Den kommande säsongen spelar han för en av SSK:s seriekonkurrenter.

Efter succén i den danska ligan återvänder han nu till Sverige och succélaget Tingsryd, som slutade tvåa i allsvenskan och avslutade säsongen med spännande kvalspel mot både AIK och Leksand.