Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forntidslek rivs för lekrum på Torekällberget

Det rivs och renoveras i Handelsboden på Torekällberget. Den gamla forntidslekplatsen ska bytas ut mot en handelsbodslekplats.

Intendenten och projektledaren för ombyggt, Kristina Svidén, ser nöjt på när Joel och de andra på Telge tillväxt river den gamla slitna forntidsleken inne i Handelsboden:

– Forntidsleken var sliten och osäker, samtidigt behövde vi göra om alla golven här inne. Vi sökte pengar och fick 250 000 kronor från Marcus och Amalia Wallenbergs minnesfond.

– Vi passar på att göra renoveringen nu i januari då det ofta är dött här uppe. När vårsäsongen startar 30 april ska det hela vara klart.

Kristina Svidén har redan köpt in handelsbodsattiraljer på loppis och från Blocket, och kontakt har tagits med lekplatsexperter. En del byggs nytt, annat – som den stora disken, är gammalt.

– Det kommer att bli som resten av Torekällberget, med inriktning på sekelskiftet. En handelsbod där barnen kan leka affär. De ska kunna väga och mäta, ta betalt, säger Kristina Svidén.

– Målet är att öka stadskvarterets attraktionskraft. Lekrummet kommer att ha en tydlig lokal identitet, det ska se ut som man är på Stora torget nere i stan, fast vid sekelskiftet.

Även Handelsboden kommer att renoveras under några veckor, men öppnar igen i slutet av februari.