Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlust i premiären för Rudy Mbemba – Umeås trepoängare sänkte Kings

Det blev ingen rolig start för Rudy Mbemba i Kings.
Två poäng och fem foul blev resultatet för guarden i hans första match i Täljehallen.
Samtidigt storspelade Umeå och vann till slut med 98-84.

Här finns dina lokala sportnyheter på sociala medier:

Gilla LT-sporten på Facebook

Följ LT-sporten på Twitter

(+) Läs mer: Rudy Mbemba utfoulad i premiären – rasade mot domarna: "Uppenbart att jag fick skitfouls"

Umeå inledde säsongen knackigt och förlorade med 19 poäng i senaste mötet med Kings, men sedan dess har Norrlandslaget steppat upp rejält och har tagit ett par meriterande segrar, bland annat mot BC Luleå.

Kings har fortsatt att ge och ta, och senast blev det förlust mot Norrköping med 73-82. Då gjorde Alexander Lindqvist efterlängtad comeback och stoppade i tolv poäng.

På tisdagskvällen startade han matchen, och visade upp en riktigt vass första halvlek: 16 poäng, varav tre av sex treor och fem av fem straffkast.

En annan som fick visa upp sig för publiken i Täljehallen var Rudy Mbemba som tagits in som ersättare för Tobias Borg. Och i sin första bollkontakt visade guarden att han var på spelhumör med en pass mellan benen till Adam Ramstedt.

Mbemba gjorde inga poäng i första halvlek, men det gjorde andra spelare i Kings, och hemmalaget som kunde gå till halvtidsvila i ledning (44-39).

I tredje fortsatte Kings att producera framåt ledda av Valter Lindström. Guarden gjorde hela 15 poäng i perioden. Men även Umeå var på spelhumör, och stoppade i 34 poäng och ledde med 73-71 inför avgörandet.

Med utmärkt skytte utifrån kunde Umeå dra ifrån i mitten av den sista perioden. Med elva raka poäng stängde man matchen och vann till slut med 98-84.

För Lindqvist slutade matchen med 21 poäng och fem foul. Även Mbemba blev utfoulad, och fick nöja sig med två poäng och två assist i premiären. Poängbäst i Kings blev Valter Lindström med 23 poäng.

Matchfakta:

Södertälje Kings – Umeå BSKT 84-98 (18-20), (26-19), (27-34), (13-25)

Poäng i Kings: Valter Lindström 23, Alexander Lindqvist 21, Adam Ramstedt 12, Auston Barnes 10, Martin Pahlmblad 9, Peter Stümer 5, Henrik Sjölin 2 Rudy Mbemba 2.

Poäng i Umeå: Arik Smith 23, Eric Gilchrese 21, Egal Saleman 15, Andre Nilsson 14, Nicholas Schlitzer 8, Nathan Dawit 7, Chris Singhateh 5, Alexandros Varytimiadis 5.