Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlust i kvalet - tvingas till extra match

Telge SIBK hade matchboll i SSL-kvalet men förlorade lördagens match mot Kalmarsund med 3-4. Nu väntar en tredje och avgörande match på söndagen.

Efter seger på bortaplan tidigare i veckan hade Telge SIBK matchboll på lördagen i kvalet till SSL. Men SIBK fick inte igång sitt spel i match två i Västergård Arena och var inte effektiva när chanserna dök upp.

Matchen svängde fram och tillbaka målmässigt och båda lagen brände en hel del chanser. Men Kalmarsund var bättre försvarsmässigt och det fällde avgörandet.

-Det känns surt och tomt just nu. Det jag kan känna nu direkt efteråt är att vi skjuter för lite. Men vi får gå hem nu och återhämta oss och ladda om, säger lagkaptenen Terese Ahlqvist som gjorde ett av målen för Telge.

Övriga mål gjordes av Felicia Forsmark och Johanna Larsson, men målsumparna var desto fler. Ahlqvist hade chanser, liksom Charlotte Ekstrand och Maria Hellstrand, för att nämna några.

Det står därmed 1-1 i matcher och lagen möts i en tredje och avgörande match på söndagen, där vinnaren går vidare till nästa kvalrunda. Det är nu klart att motståndare där blir Warberg.

Telge hoppas få tillbaka Caroline Rosenberg i laget till nästa match – hon var sjuk och kunde inte spela lördagens match.

-Vi har spelat alla matcher under hela säsongen på samma sätt, mot lag som backat hem. Men i dag valde vi att vända hem lite för ofta i stället för att gå framåt och försöka skapa chanser, säger Telges tränare Richard Gårdman.

Vad vill du att ni ska göra annorlunda till söndagens match?-Mer mål, säger Gårdman och ler över det enkla svaret, men utvecklar sedan:

-Vi måste straffa dem mer vid de spelvändningar som vi får. Men som jag sagt tidigare, det är inga dåliga lag kvar nu. Kalmarsund är bra, det blir en tuff match.

Den avgörande matchen spelas i Västergård Arena klockan 17.00.