Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlust för vem, Tommy Hansson?

Vänsterpartiet är inte emot vinster, vilket Tommy Hansson (SD) påstår. Tvärtom, bra verksamheter ska gå med vinst för att trygga verksamhetens fortlevnad. Skillnaden mellan Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet är att vi vill att en större del av vinsten ska återinvesteras i välfärdsbolagen.

Vänsterpartiet vill ha välfärdsföretag fria från kapitalutflöde. Den vinstbegränsning som Vänsterpartiet och regeringen föreslog hade inneburit att privata välfärdsföretag skulle kunna ge brukarna en högre standard och bättre arbetsvillkor för de anställda.

De som betalar för höga vinstuttag är personalen i form av otrygga arbetsvillkor och i slutändan så blir brukarna de stora förlorarna.

Faktum är att Sverigedemokraterna år 2014 lovade att inga vinster ska tas ut inom välfärdssektorn och det vallöftet till svenska folket har ni svikit.

Lennart Rendik

Vänsterpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare