Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlust för Lorentzson i Coventrydebuten

Nu har Martin Lorentzson gjort sin första match i Coventry-tröjan. Men debuten slutade med förlust.

Annons

Det har gått nästan två månader sedan han skrev på för engelska Coventry, men innan helgen som var hade Martin Lorentzson, 31, inte kommit närmare spel än avbytarbänken.

Men i helgen spelade han från start som högerback när tabellfemman Coventry förlorade med 1–2 hemma mot Scunthorpe (på 13:e plats i serien) inför 11 138 åskådare.

Gästerna tog ledningen redan efter nio minuter och drygade ut den med knappa halvtimmen kvar att spela. I 78:e minuten blev den förre Assyriska- och AIK-backen Lorentzson utbytt, vid ställningen 0–2. Tio minuter senare reducerade Coventry. Men några fler mål blev det inte.

- Det var en stor match för mig, men jag är besviken på resultatet, sade Lorentzson till Coventry Telegraph efter matchen.

- Alla är missnöjda och vet att vi kan spela mycket bättre än så här. De gjorde två mål på fasta situationer, på hörnor. Det är inte tillräckligt bra, tyckte han.

Lorentzson var själv nära att bli målnickare i sin debut efter just en hörna.

- Jag fick huvudet på bollen efter en hörna men fick en liten knuff samtidigt. Det borde ha varit mål. 1-1 där och det hade blivit en annan match, säger han till Coventry Telegraph.

Lorentzson hoppas dock på fler chanser och bättre resultat.

- Jag har mycket mer att ge. Jag har höga förväntningar på mig själv och vet att jag kan spela bättre nästa vecka, om jag får spela, förklarar han.

Konkurrensen om speltiden i Coventrys backlinje blev dock tuffare på måndagen. Bara timmar innan transferfönstret stängde lånade klubben, som jagar uppflyttning till den engelska andradivisionen, två försvarare från Premier League. Både Bournemouths Baily Cargill och Jack Stephens från Southampton är i och för sig i första hand mittbackar, men båda har spelat ytterback.