Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlust för AFF efter tam insats

Assyriska dominerade spelet hemma mot Örgryte men förlorade med 0-1. Mot slutet märktes det också att AFF:s trupp är tunn. 

Annons

Trots stor dominans spelmässigt kammade Assyriska noll hemma mot Örgryte i superettans tredje omgång. 

AFF spelade bra i den första halvleken och radade upp chanser utan att få in bollen. Den bästa var troligtvis när Mattias Genc sköt mot ett öppet mål men där lagkamraten Daniel Sliper råkade hamna i vägen och stoppade Assyriskas kvittering.

- Vi skapade många chanser men får inte ens in den. Vi skjuter ju i röven på varandra till och med, konstaterar tränaren Tor-Arne Fredheim.

Örgryte skapade inte mycket, men de chanser som skapades var desto farligare. Till slut spräcktes nollan när Sebastian Ohlsson dundrade in bollen från nära håll efter 29 minuters spel. 

Mittbackarna David Durmaz och Linus Malmborg var inte på rätt ställe vid det tillfället. 

- Vi visste att risken fanns att de skulle satsa på omställningar och de får tre väldigt farliga chanser på det sättet. Det är jag inte nöjd med, säger Tor-Arne Fredheim.

Assyriska startade andra halvlek bra men mattades av ju längre matchen led. Laget hade massor av hörnor (9-1 i hörnor) och frisparkar i bra lägen men lyckades sällan skapa något farligt av dem mot Örgrytes långa mittbackar Fredrik Björck och Johan Hammar. 

- Vi har ett par bra hörnor, det blev farligt på några av dem, tyckte Tor-Arne Fredheim.

Bästa läget i andra halvlek hade Daniel Sliper som fick skottchans från nära håll, men trycktes ner - där ville Assyriska ha straff men domaren höll inte med. 

Tor-Arne Fredheim utnyttjade alla sina byten men AFF skapade väldigt lite och den där riktiga forceringen i slutet uteblev. Örgryte kunde med ett stabilt försvarsspel säkra tre tunga poäng - och för Assyriska en riktigt tung förlust i en match där spelet totalt sett inte höll särskilt hög klass. 

- Jag hade velat se att vi haft mer tålamod och spelat oss ner till kortsidan fler gånger, nu blev det stressat tidigt i andra halvlek där det var som att bollen bara skulle in i straffområdet hela tiden. Men vi kunde ha spelat oss fram mer, säger Tor-Arne Fredheim som också konstaterade att hans anfallare sprang offside väldigt ofta. 

Nio gånger sprang Assyriskaspelare offside - varav två av dessa tillfällen ledde till mål, som dömdes bort. 

Assyriska har också en tunn trupp vilket märktes i slutet av matchen där anfallaren Ken Fagerberg inte orkade längre och Fredheim fick sätta in mittbacken Mamadou Wague på topp. Inhopparen Aziz Corr Nyang kunde inte heller göra mycket för att förändra matchbilden. 

- Visst är det så (att AFF saknar flera spelare), och vi saknar ju helt en högerytter, säger Fredheim. 

Assyriska har tre poäng efter tre omgångar, men Örgryte var ett lag som AFF borde ha klarat av att besegra så som matchen var. 

- Det är bara att kämpa på. Och försöka vara mindre stressade om vi hamnar i underläge igen, säger Tor-Arne Fredheim.

Matchfakta: omgång 3

Assyriska-Örgryte 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Sebastian Ohlsson (29)

Varningar, AFF: Ugonna Anyora.

Örgryte: George Mourad, Niklas Klingberg, Jakob Lindström.

Publik: 1 511.

Så spelade Assyriska: Robin Malmkvist – Simon Strand, Linus Malmborg, David Durmaz, Gustav Jarl – Ugonna Anyora (Aziz Corr Nyang, 61), Fredrik Holster, Mattias Genc, Daniel Sliper (Alex Pereira, 83) – Tim Söderström, Ken Fagerberg (Mamadou Wague, 76).

Matchens AFF-spelare: Tim Söderström, i brist på konkurrens. Jobbade oavbrutet och hade flera målchanser, men borde liksom flera andra Assyriskaspelare ha gjort mer av lägena.

Därför föll AFF: Saknade skärpa och kyla när chanserna kom i första halvlek. Saknade sedan skärpa och kyla för att ta sig till bra chanser i andra halvlek.