Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förklara de utökade avgiftstiderna

Kommunfullmäktige har nu beslutat om de höjda parkeringsavgifterna.

På kommunens hemsida står: ”Syftet är att besökare lättare ska hitta p-plats i närheten av butikerna och att fler som arbetar i centrum ska välja att parkera i utkanten”.

Framtiden får utvisa om de höjda P-avgifterna kommer att försvåra eller underlätta för den viktiga centrumhandeln, som jag tror alla vill värna. Men jag förstår inte tanken bakom de utökade tiderna på morgnar och kvällar.

Butikernas öppettider är i huvudsak 10–19 vardagar, 10–16 lördagar och 11–16 söndagar.

Om syftet är det ovan angivna borde väl de avgiftsbelagda tiderna motsvara butikstiderna. Varför ska man ta betalt från klockan 8 på morgonen och efter klockan 19 på kvällen. Jag skulle vilja få en förklaring i LT av de styrande hur ni har tänkt.

Man borde kunna göra en teknisk justering av detta och anpassa tiderna till butikstiderna trots att rambeslutet är fattat. Till saken hör att det alltid är gott om plats före 10 och efter 19 i centrum.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel