Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förhoppningen är att stationen i Saltskog ska kunna öppna igen

Annons

Svar till insändaren Var finns Södertäljes engagemang för miljöfrågorna? av Hyresgäst i Saltskog (LT, 25 juni).

Anmäl text- och faktafel

Södertäljes kommunkoncern arbetar aktivt med att utveckla all avfallshantering i kommunen. Vi arbetar för att underlätta hanteringen av avfall för alla medborgare, oavsett vart man bor.

När det gäller återvinningsstationen i Saltskog så var det Förpacknings- och tidningsinsamlingens (FTI) beslut att stänga ner den. Innan stationen stängdes ner sammankallade vi till möte med FTI, Telge återvinning, fastighetsägare i området och polis för att försöka hitta åtgärder för att komma till rätta med problemen vid stationen. Tyvärr valde FTI AB att stänga stationen tills vidare, men vår förhoppning är att vi tillsammans kan hitta lösningar så att stationen ska kunna vara öppen.

När det gäller nedskräpningen i kommunen antogs en strategi mot nedskräpning förra året. Då genomförde vi ett 40-tal aktiviteter kopplat till strategin, bland annat för och med barn i skolan, vi anställde en renhållningsingenjör och arbetade med tillsyn och information.

I år har Telge återvinning haft en rullande återvinningscentral ute på prov, och arbetar för att förenkla besöken på de fasta återvinningscentralerna.

Tomas Thernström

avfallssamordnare, Södertälje kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare