Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagen är redo att nyanställa

Många av Söder­täljes arbetsgivare är redo att börja anställa igen. Och jobben finns i dag främst inom pedagogiskt arbete, forskning och ­administration. Det uppger Proffice – som på måndagen hjälpte Södertäljebor att få jobb.

Bemanningsföretaget Proffice gjorde i går ett stopp i Södertälje under sin bussturné Jobbresan.

Ett hundratal Södertäljebor besökte bussen, som stod på Stora Torget, för att lyssna närmare på vad en jobbcoach kan erbjuda, hur man jobbar med sitt cv och för att få veta hur och var det går att få jobb i Södertälje.

För visst finns det arbete att få i Södertälje, trots kommunens skyhöga arbetslöshet, det menar Annelie Attered, Proffice försäljningschef i Mälardalen.

– Ja, det finns jobb i Södertälje och främst inom industri och logistik, pedagogiskt arbete och administration, förklarar hon.

Inför den nu pågående Jobbresan som Proffice genomför har man låtit Sifo undersöka hur företagen ser på att rekrytera. Enligt resultatet från den undersökningen så är det för Södertäljes del positiva signaler som arbetsgivarna nu skickar ut. 42 procent av företagen i kommunen är redo att nyanställa nu och 51 procent av företagen ser ett ökat behov av anställda inom det närmaste halvåret.