Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagarna säger nej till höjda avgifter

Centrumföreningen säger kraftigt nej till höjda p-avgifter. Vill i stället öppna upp för två timmars gratis parkering på vardagar i p-husen.

I tisdags hade Centrumförening styrelsemöte där man bland annat diskuterade hur man skulle ställa sig till beslutet om höjda parkeringsavgifter. Tomas Björck, Centrumföreningens ordförande, menar att en höjning skulle slå hårt mot de lokala handlarna.

– Om man bara höjer utan att genomföra andra åtgärder blir det ett vikande kundunderlag i centrum. Det är jag helt övertygad om. Man hittar andra ställen att åka till där det är billigare.

Han säger att de även har diskuterat beslutet med Ewa Lofvar Konradsson och kommunens parkeringsstrateger som ska ha varit väldigt förstående för företagarnas situation.

Nu hoppas Tomas Björck och de övriga företagarna på att kommunen ska ta till sig det förslag som Centrumföreningen lagt fram.

– I torsdags hade vi en höststämma dit vi bjudit in Ewa Lofvar Konradsson och de som jobbar med kommunens parkeringsstrategi. Vi sade att vi motsätter oss höjningen men kan tänka oss alternativ som är bättre. Vårt förslag är att man får fram två timmar fri parkering i garagen i centrum alla dagar i veckan. Får vi till det tycker vi att det är bättre än vad vi har i dag och kan godta höjningen på markparkeringen.