Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningen Grävande journalister kräver påföljd för chefsläkaren i Södertälje

Att en chefsläkare vid Södertälje sjukhus misstänks ha stängt av en reporters bandspelare och kört upp mikrofonen i hennes ansikte, har fått föreningen Grävande journalister att se rött.

Emelie Rosén, grävande reporter vid Sveriges radio, har beskrivit att hon angreps fysiskt av chefsläkare Sven Klaesson vid Södertälje sjukhus under en intervju. I ljudupptagningen från intervjun blir Sven Klaesson upprörd över en fråga – han tycker att reportern anklagar honom för att ljuga – sedan börjar det brusa. Enligt reportern försökte chefsläkaren stänga av bandspelaren och körde också upp mikrofonen i hennes ansikte. Sveriges radio har polisanmält händelsen.

Föreningen Grävande journalister uttalar sig och uppmanar sjukhusledningen "att snarast vidta åtgärder".

– Att kunna svara på tuffa frågor från medborgarna är en av de viktigaste och mest självklara arbetsuppgifterna för en chef på en landstingsägd verksamhet, säger GJ:s ordförande Fouad Youcefi i uttalandet.

Sven Klaesson är tills vidare avstängd från sin tjänst som chefsläkare under tiden som polisutredningen pågår. Det är oklart hur han ställer sig till anklagelserna eftersom han ännu inte uttalat sig i frågan.